Voormalig DSM-topman krijgt eredoctoraat in Groningen

GRONINGEN – Feike Sijbesma, voormalig topman bij het Limburgse chemieconcern DSM, krijgt op 22 januari een eredoctoraat van de Groninger universiteit.

Een eredoctoraat met de titel doctor honoris causa is een doctoraat dat wordt verleend aan personen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd in de wetenschap, zonder dat er een proefschrift is geschreven en aan personen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de samenleving of de politiek

Sijbesma ontvangt het eredoctoraat van de RUG vanwege zijn grote maatschappelijke betrokkenheid als één van de meest vooruitstrevende industrieleiders van Nederland. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries: “Vooral zijn grote inzet in het tegengaan van ondervoeding, voor het klimaatvraagstuk en duurzaamheid maakt hem een waardige eredoctor. Hij heeft vanuit DSM een belangrijke rol gespeeld in verduurzamingsprocessen en zijn stem gebruikt om de maatschappelijke betrokkenheid van multinationals sterk te benadrukken en ook vorm te geven. Ook in een internationale context heeft Sijbesma zich hier hard voor gemaakt. Van maart tot september 2020 trad hij ook op als speciaal ‘corona-gezant’ voor het kabinet. Deze inzet willen we waarderen met het hoogste dat we in de universitaire wereld kunnen bieden.”

Het eredoctoraat van de RUG wordt gesymboliseerd door een speciale bul en het omhangen van een traditionele bordeauxrode ‘kappa’ (cape). De uitreiking vindt deze keer plaats tijdens de ‘Open University on Climate Adaptation.’ /Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !