Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk huldigt karateka’s van Dojo Katsu

WINSUM – Woensdagavond zijn Lotte van der Schoor en Emil Klein – leden van karatevereniging Dojo Katsu Winsum – gehuldigd door gedeputeerde Fleur Gräper voor het behalen van de zwarte band Kyokushin Karate. De huldiging vond plaats in de dojo aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum. 

Op het Olympisch complex bij Tata in Hongarije heeft Dojo Katsu een aantal weken geleden met 11 leden deelgenomen aan een Internationaal karatekamp. Shihan Lammert Meinema van Katsu had daar de leiding. Een internationale examencommissie heeft het examen van Lotte en Emil beoordeeld. De voorbereiding van een examen is zwaar: elke dag trainen, je mentaal voorbereiden en een 4 daags trainingskamp met als afsluiting het examen. Kortom, een topprestatie.

Binnen de Kyokushin karate groei je als sporter bij veelvuldig trainen elk jaar in je graduatie. Het ultieme doel is het behalen van Shodan – 1e dan – de zwarte band. Lotte en Emil hebben zich altijd tot het uiterste gedreven. Hierdoor hebben ze zich ontwikkeld en zich onder leiding van hun trainer Shihan Lammert Meinema (6e dan) klaargestoomd voor het examen. Afgelopen jaar was voor beide karateka’s  een enorme beproeving.

Groot onderhoud Dojo

In het vierde kwartaal van dit jaar wordt gestart met de transformatie en het groot onderhoud van de Dojo. Katsu Kai is op dit moment (succesvol) subsidies aan het verwerven. Katsu heeft een regionale functie en het ledenaantal groeit fors. In de Dojo worden verschillende sporten beoefend. Katsu Kai biedt naast Karate ook Kickboksen, Brazilian Jiu Jitsu, Judo, Yoga en ouderengym aan.

Foto’s: Jaap Hoekzema

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.