Goud voor rookworst van Keurslagerij Kamps

WINSUM – Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 17 september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Henk Kamps zeggen dat zijn ambachtelijke rookworst – net als vorig jaar – het predicaat GOUD heeft gekregen.

Elk jaar weer steekt Kamps veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury.

Elk jaar gaat de Winsumer slager voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. “Onze rookworst wordt gemaakt van varkensvlees uit onze eigen provincie, de kruiden selecteren en mengen wij zelf en de worst roken wij op een mengsel van eiken en beukenhout. Onze rookworst bevat geen allergenen en is E-nummer vrij” vertelt de gedreven ondernemer.

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 12 t/m 17 oktober de tweede rookworst gratis! Het Rookworst-seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.