Een ouderwetse ideeënbus voor bezuinigingen

“Een bezuinigingsidee,” zo noemt een inwoner van Zandeweer zijn brief aan de gemeenteraad. In keurig, ouderwets handschrift doet hij – grafologisch zou het toch een man moeten zijn – de raad een idee aan de hand om de betrokkenheid van de burgers bij de bezuinigingen te vergroten: stel een ideeënbus open.

Burgers zijn  goed op de hoogte van wat er allemaal lokaal gebeurt en kunnen dan goede ideeën leveren over waar en wat iets minder kan. De inwoners kunnen dat vaak beter beoordelen dan de bestuurders, zo houdt hij de raad voor. Vandaar een ideeënbus voor bezuinigingen. Beloon het idee  dat de meeste bezuinigingen oplevert met een redelijke tegemoetkoming, zo stelt hij voor. Want goede ideeén verdienen ook een beloning

Paul Steenman van GroenLinks vroeg b. en w. wat ze met deze brief gaan doen. “Reken er maar op dat we met een heel gepaste brief zullen reageren,” zei burgemeester Henk Jan Bolding. “Ja, ja, in handschrift,” voegde hij er lichtvoetig aan toe./bm

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.