Stap op weg naar organisatie voor toeristische promotie

HET HOGELAND – Het college heeft kennis genomen van het rapport ‘Eén toeristische marketingorganisatie in de gemeente Het Hogeland’. Het stuk gaat naar de gemeenteraad. Eind november kan de raad wensen en bedenkingen kenbaar maken.

Het rapport is een uitvloeisel van het collegeprogramma ‘Doar gruit en bluit’. Daarin staat dat er voor de toeristische promotie van Het Hogeland een organisatie moet komen. Op dit moment zijn er nog drie organisaties werkzaam.

De samenwerking met de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum wordt met ingang van 1 januari 2021 beëindigd. Daarmee komt de samenwerking met Top van Groningen te vervallen.

De VVV Bedum en de Stichting Promotie Waddenland (SPW) is gevraagd met een plan voor een nieuwe organisatie te komen.

Het rapport beschrijft het doel, de visie en de missie van die nieuwe organisatie. Het kwam tot stand na een enquête onder de toeristisch-recreatieve ondernemers in de gemeente Het Hogeland. Naast de input van de VVV Bedum en SPW is ook gebruik gemaakt van het pamflet ‘Het Hogeland niet in woorden te vatten’ van toeristische ondernemers uit de voormalige gemeenten Bedum en Eemsmond.

Een aanvraag voor een mogelijke subsidie van de nieuwe organisatie komt later aan de orde.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !