Banen weg bij aluminiumbedrijf in Delfzijl

DELFZIJL – Aluminiumfabriek Damco in Delfzijl schrapt als gevolg van de coronacrisis volgend jaar zeventig banen. Ook de sterk gestegen stroomprijs en de daling van de vraag naar aluminium veroorzaken bij het voormalige Aldel de inkrimping van vooral het aantal uitzendkrachten.

Bij Damco werken 350 vaste krachten plus ongeveer 150 uitzendkrachten en ander tijdelijk personeel. Volgens een woordvoerder staat in het sociaal plan dat het vaste personeel bij de reorganisatie zoveel mogelijk buiten schot blijft.

De toekomst van Damco staat niet op het spel. Het bedrijf sloot eerder dit jaar een groot contract voor de productie van maximaal 180.000 ton aluminium tot aan het eind van 2021./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !