Gebroeders Luden uit het water

LAUWERSOOG – Maandag een bijzonder tafereel in de haven van Lauwersoog: ‘De Luden’ is uit het water gelicht. De komende weken zal groot onderhoud worden verricht aan de fraaie reddingsboot. Dit alles zal worden gedaan door vele kundige vrijwilligers.

De Gebroeders Luden is één van de 5 boten van het type “Carlot”. De Gebroeders Luden meet 21 bij 4 meter en is in 1965 gebouwd op de werf van de Gebroeders Niestern te Delfzijl, en is bekostigd uit het legaat van de heer J.W.A. Luden n.a.v. het verdrinken van diens broer Hendrik in de Noordzee op 21 juli 1924.

De reddingboot kwam in 1965 in de vaart op het station Oostmahorn als opvolger van de legendarische zelfrichtende reddingboot Insulinde. De voortstuwing gebeurt door middel van twee 8 cilinder Kromhout motoren Type 8TS117.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !