Voedselbank het Hogeland scoort 9.8 op voedselveiligheid

WINSUM – De Voedselbank het Hogeland heeft bijna alleen maar tienen gescoord tijdens een controle op de voedselveiligheid. De beoordelingslijst van SENZ, het bedrijf dat namens de Voedsel- en Warenautoriteit, restaurants en bijvoorbeeld voedselbanken controleert op de voedselveiligheid, laat zeven tienen en een 7,7 zien. Dat zorgt voor een gemiddeld cijfer van 9,8.

“In de wandelgangen horen we nogal eens opmerkingen dat de voedselbanken een ‘beetje aanrommelen’. In een twee uur durende controle zijn we er uitstekend uitgesprongen. Voedselbank het Hogeland is supertrots op deze prestatie”, laat Wieb Roffel van de voedselbank weten.

Ieder controlepunt, genoemd op de beoordelingslijst is onderverdeeld in pakweg tien verschillende onderwerpen waaraan positief moet worden voldaan. Er werden tienen uitgedeeld voor onder andere temperatuurbeheer, schoonmaak en onderhoud, persoonlijke hygiëne, de opslag en het bereidingsproces. De procescontrole (met ook een goed cijfer: 7,7) haalde het eindcijfer net een beetje naar beneden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !