Lichte daling werkloosheid op het Hogeland

HET HOGELAND – Het aantal werklozen in de gemeente Het Hogeland daalt licht. Waren er vorige maand 666 inwoners met een uitkering van het UWV, in de maand oktober daalde dit aantal tot 650. Zo blijkt uit de maandanalyse van het UVW.

Vorig jaar oktober kregen 564 inwoners een werkloosheidsuitkering. Als gevolg van de coronacrisis steeg dit aantal in het voorjaar fors om geleidelijk weer af te nemen. Op dit moment is 2,7 procent van de Hogelandster bevolking afhankelijk van een WW-uitkering.

De grootste groep van 303 personen is ouder dan vijftig jaar. 286 personen zitten in de leeftijdsgroep tussen de 27 en de 50 jaar. Van de werklozen Hogelandsters zijn er 61 jonger dan 27 jaar.

Eind oktober telde de gehele Groningen 8.906 WW-uitkeringen. Dat is 2,9% van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in oktober af met 237 uitkeringen (-2,6%) ten opzichte van vorige maand. Na een forse toename van het aantal WW-uitkeringen na de uitbraak van het coronavirus, daalt de WW nu al maanden achter elkaar. De afname was in oktober het grootst vanuit de uitzendbedrijven. Het gaat hier met name om technische beroepen (onder andere bouwarbeiders). Vanuit horeca en catering nam de WW juist toe. Door het einde van het horecaseizoen is het gebruikelijk dat het aantal WW-uitkeringen in het najaar stijgt. Dit jaar zal de sluiting van de horeca door de gedeeltelijke lock-down wellicht ook een rol spelen./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !