Kerstvoorstellingen in etalage “Oude Hijlkema” 2/4

WINSUM – Tijdens de adventsperiode is een van de etalages van de oude winkel van de familie Hijlkema ingericht met een voorstelling uit het kerstverhaal. Deze week de herberg, waar Jozef en de zwangere Maria willen overnachten. 

Jozef en Maria zijn van Nazareth naar Galilea gegaan en hebben zich, vanwege de volkstelling, bevolen door Keizer Augustus, in laten schrijven bij het kantoor van de Romeinen. Het was een lange reis en ze zoeken een plek om te overnachten. Maria is hoogzwanger en wil graag uitrusten. In de Geert Reindersstraat vinden ze een herberg. Het lijkt er warm en gezellig met een rijk gedekte tafel. Helaas hangt er een bordje: VOL – stal achterom! En ondanks dat Maria op het punt staat te bevallen, is er niemand in de herberg die zegt: “Kom maar binnen, we zoeken wel een plekje voor jullie”.

‘VOL – stal achterom’, je kunt het met eigen ogen zien in de Geert Reindersstraat in Winsum. Tot en met aanstaande vrijdag, 11 december.

De Adventsverbeeldingen in de etalages van de oude winkel van de familie Hijlkema zijn een coproductie van de kerken, GKV De Poort en de PGWH’.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !