Twaalf nieuwe woningen opgeleverd aan Beatrixstraat in Leens

LEENS – Vandaag heeft Wierden en Borgen 12 nieuwe twee-onder-een-kapwoningen opgeleverd aan de Beatrixstraat in Leens. De huurders van de energiezuinige en aardgasloze woningen kregen de sleutels en kunnen de woningen betrekken.

In 2017 zijn de oude huurwoningen op deze locatie gesloopt.  Mede door de aardbevingsproblematiek is lange tijd onduidelijk geweest wat er precies op deze plek terug zou worden gebouwd. Dit jaar zijn de plannen definitief gemaakt en is aannemer Paas uit Nieuw Buinen in mei begonnen met de bouw. “We zijn blij dat deze beeldbepalende locatie in Leens weer een mooie, passende invulling heeft gekregen”, aldus projectleider Jan Willem Germs van Wierden en Borgen. De twaalf woningen dragen bij aan de leefbaarheid en uitstraling van de buurt.

De woningen zijn levensloopbestendig. Ze hebben een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Vier woningen hebben een verdieping met nog twee slaapkamers en een bergruimte. De overige acht woningen hebben een extra slaapkamer op de begane grond. De woningen zijn energiezuinig en gasloos gebouwd. Ze zijn voorzien van een luchtwarmtepomp met boiler, een WTW-unit en zonnepanelen./Webredactie

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !