Kortsluiting: Raad van State stelt gemeente vrijwel geheel in het gelijk in tussenvonnis

DEN HAAG – In een tussenvonnis heeft de Raad van State vrijwel alle bezwaren van de Actiegroep Bloemenbuurt tegen de aanleg van de weg noordelijk van Winsum, afgewezen.

De gemeente Het Hogeland moet binnen 16 weken één gebrek herstellen in het besluit om de Kortsluiting door te laten gaan. Het gaat om de vraag of er wel of niet een zijtak in de N361 mag worden aangelegd. Dit is juridisch onvoldoende onderbouwd. De gemeente heeft de opdracht gekregen “om binnen 16 weken na de verzending van deze tussenuitspraak met inachtneming het daar omschreven gebrek in het besluit van de raad van de gemeente Het Hogeland van 11 december 2019 tot vaststelling van het bestemmingsplan “De Kortsluiting” te herstellen,” aldus het vonnis dat vanochtend werd bekend gemaakt./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !