Ludy Bultena nieuwe voorzitter Noorder Rondritten

BAFLO – De Noorder Rondritten hebben een nieuwe voorzitter; de Bedumer Ludy Bultena (62) is door de leden van de IJsvereniging Noorder Rondritten verkozen tot de opvolger van de vertrekkend voorzitter Piet Wieringa.

Bultena heeft een klein jaar meegedraaid in het bestuur, waarin hij zijn visie op de toekomst en de samenwerking heeft gedeeld en kennis heeft gemaakt met de zittende bestuursleden. Een van de wensen van het bestuur was een voorzitter die zijn sporen in de schaatswereld heeft verdiend en nog steeds beschikt over een netwerk binnen de schaatssport. Bultena was eerder voorzitter van het gewest Groningen van de KNSB en voorzitter van de landelijke sectie inline skaten.

Piet Wieringa was 33 jaar bestuur van de schaatsklassieker die verreden wordt – ijs en weder dienend –  tussen Zoutkamp en Appingedam met start en finish in Baflo. Hij is daarmee het langstzittend bestuurslid van de vereniging./Webredactie

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !