Afspraken over dagbesteding jongeren

HET HOGELAND – Het college van B&W heeft de werkafspraken van dagbesteding voor jongeren uit het praktijkonderwijs en het speciaal voortgezet onderwijs vastgesteld. Dat is gebeurd in samenwerking met de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten en de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum.

Door de afspraken blijven de jongeren goed in beeld zodat ze het onderwijs volgen of werk hebben dat het beste bij hun past. Daarnaast maken de partijen volgend jaar afspraken over het vervoer van en naar de dagbesteding. Ook komen er afspraken over stages op de dagbesteding en over hoe de jongeren zichzelf zo goed mogelijk op de dagbesteding kunnen ontwikkelen.

Een deel van de jongeren uit het praktijkonderwijs en het speciaal voortgezet onderwijs gaat naar de dagbesteding. De kansen op de arbeidsmarkt of op vervolgonderwijs zijn voor deze jongeren niet optimaal.

Verantwoordelijk wethouder Kristel Rutgers: “Deze jongeren verdienen onze speciale aandacht. Met dagbesteding blijven ze zo goed mogelijk aangesloten bij de samenleving en worden hun kansen vergroot.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.