Opknapbeurt voor de Oosterstraat in Warffum

HET HOGELAND – Het college van B&W heeft ingestemd met een herinrichtingsplan voor de Oosterstraat en omgeving in Warffum. De aanleg van nieuw asfalt wordt gecombineerd met een herinrichting van de straat. Het dorp heeft hier om gevraagd. Er wordt namelijk vaak te hard gereden, geparkeerde auto’s zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties en de weg wordt volgens dorpsbewoners teveel gebruikt door landbouw- en vrachtverkeer.

De Oosterstraat krijgt een verhoogd trottoir van klinkers. Kruisingen worden kenmerkender door de uitvoering in rood asfalt. Daar waar het kan, komt er meer ruimte voor voetgangers. Zo hoeven voetgangers niet op de rijbaan te lopen of vaak over te steken. Ook komt er meer groen op sommige plekken. De toegang naar het nieuwe dorpshuis vanaf de Oosterstraat wordt daarnaast ook veiliger gemaakt.

De herinrichting van de Oosterstraat wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het NCG. Het ontwerp is gemaakt met bewoners van de Oosterstraat, openluchtmuseum Het Hogeland, dorpsbelangen en ondernemers. Vanaf deze week kunnen bewoners en belanghebbenden reageren op het plan. De uitvoering staat gepland in 2021.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !