Molen van Pieterburen in rouwstand en boom geveld

Molen ‘De vier winden’ uit Pieterburen staat in verband met het overlijden van Hanny Hiddema, lid in de orde van Oranje-Nassau, op woensdagavond 23 december 2020, in de rouwstand. Op het moment van haar dood, bezwijkt ook een oude boom bij windstil weer naast de molen. Hanny en de natuur, hier even hand in hand.

Hanny Hiddema kwam eind jaren zeventig naar Pieterburen voor het wadlopen. Eerst nog vanuit Friesland alleen de weekenden, maar al snel was Hanny gecharmeerd van het dorp Pieterburen.

Nadat de Wadloopstichting de voormalige gereformeerde kerk aankocht eind jaren tachtig, nam Hanny Hiddema bezit van de naastgelegen pastorie. Vanaf dat moment werd Hanny actief in Pieterburen, eerst als wadloopgids voor Stichting Wadloopcentrum, daarna als voorzitter Dorpsbelangen, de speeltuincommissie, werd ze medeoprichter van SPELT, en ook van het dorpshuis in Pieterburen. Hanny had een warme band met de molen en haar molenaar Derk-Jan Tinga uit Winsum.

Toen het Wadloopcentrum, de voormalige gereformeerde kerk wilde gaan verkopen, werd Hanny Hiddema eigenaar van de kerk, die intussen was omgedoopt naar kantoor en ontmoetingspunt voor wadloopgidsen van het Wadloopcentrum. Het idee om er een dorpshuis van te gaan maken werd mede op haar initiatief gerealiseerd en zij trad toe tot het bestuur.

Op woensdag 30 december 2020 is de crematie van Hanny Hiddema.

Tekst + foto: Arie Molenhuis

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !