Oliebollenverkoop mooie duit in de kas van Rood Zwart Baflo

BAFLO – Waar de inkomsten van de kantine dit jaar ver achterblijven, is er aan ’t eind van het jaar toch nog een ‘zakcentje’ te verdienen voor Rood Zwart Baflo. De verkoop van oliebollen, die in de afgelopen jaren een extraatje voor de club opleverde en waarmee leuke dingen op het sportcomplex konden worden gedaan. “Dit jaar zal dat niet anders zijn”, aldus Jan Bolt.

Net als in de voorgaande jaren gooit de oud-voorzitter de eerste oliebollenmix in de hete olie van de gesponsorde oliebollenwagen op het terrein van de plaatselijke voetbalvereniging. Het zal weer worden aanpoten, want er zit jaarlijks nog steeds een stijgende lijn in het aantal te bakken oudejaarslekkernijen. “Vorig jaar gingen ruim 5000 oliebollen/krentenbollen en 500 appelflappen in de zakken, dit jaar zijn dat er 300 appelflappen meer”, laat de inmiddels zeer geroutineerde oliebollenbakker weten.

Het is voor het 18e jaar op rij dat de voetbalvereniging geld binnenhaalt met de verkoop van oliebollen. Net als vorig jaar zijn naast Jan Bolt ook Willem Jan Rispens en Jaap de Vries woensdagavond 22.00 uur aanwezig bij de aftrap van de ‘oliebollenmarathon’. Rispens is er voor het klaarmaken van het beslag. De Vries heeft al veel voorbereidend werk gedaan, is verantwoordelijk voor de inpakafdeling en de appelflappen.

Later komt er extra hulp, om de klus zo rond 10.00 uur achter de rug te hebben. Naast de bestellingen gaan de oliebollen ook in de verkoop bij een kraampje die staat opgesteld bij COOP Verstraete aan de Heerestraat. Daarnaast kan men bij de voetbalvereniging aan De Kievit ook nog oliebollen halen. Echter op=op.

En natuurlijk gaan er ook weer oliebollen naar zorgcentrum Viskenij in het dorp. Jan Bolt: “Het is altijd als tegenprestatie voor het schillen van 25 kilo aardappelen door de bewoners van Viskenij voor de stamppotbuffet van de nieuwjaarsvisite van onze club. Die gaat niet door dit jaar, dus komen de oudjes er dit keer gemakkelijk vanaf. Maar het is ze van harte gegund !”/AT

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !