Gemeentebestuur: “Pakketten Voedselbank géén inkomen”

HET HOGELAND – Het gemeentebestuur van Het Hogeland rekent de voedselpakketten van de Voedselbank niet tot inkomen. “Klanten van de Voedselbank hoeven die pakketten dus ook niet op te geven bij de maandelijkse opgave,” zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De kwestie speelt tegen de achtergrond van de zaak van een vrouw met een bijstandsuitkering die van haar ouders wekelijks een boodschappenpakket kreeg van zo’n vijftig euro. Zij had dit niet opgegeven bij de sociale dienst en werd daar zwaar voor beboet. Enkele publicisten wierpen de vraag op of een voedselpakket van de Voedselbank ook tot het inkomen in nature behoort en dat klanten van de Voedselbank zich daar ongerust over zouden moeten maken.

De Voedselbank in Winsum laat weten dat het gaat om pakketten ter waarde van een bedrag tussen de 40 en 50 euro die twee keer per maand worden beschikbaar gesteld. Deze pakketten hoeven niet als inkomen in natura worden te worden gemeld bij de sociale dienst in de maandelijkse opgaven van eigen inkomsten. Het gemeentebestuur heeft vastgesteld dat deze steun in natura niet als inkomen wordt aangerekend.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.