Subsidie voor ontwikkeling Stichting DuurzaamWad

LAUWERSOOG – Stichting WadDuurzaam krijgt van de provincie Groningen een subsidie van 25 duizend euro. Deze subsidie is bedoeld om de StichtingWad Duurzaam te begeleiden naar de ontwikkeling van een nieuwe werkorganisatie.

Het idee voor het opzetten van de Stichting WadDuurzaam is ontstaan vanuit het project BluePort. Dit project had als doel het aanzwengelen van innovatie in het havengebied. Ondernemers in de regio Lauwersoog (Rob Pikkert van Telson – garnalen, Albert Keizer van NG Shipyards, Onno Nienhuis – garnalen, Harm Post van Groningen Seaports – haven Lauwersoog) raakten in eind 2014, begin 2015 met elkaar in gesprek over onderwerpen als milieu, duurzaamheid, circulaire economie en hoe aandacht daarvoor in Lauwersoog en omgeving zou kunnen worden bevorderd. Dit vond plaats in het verlengde van de ideeën en gesprekken rond een duurzaamheidscentrum in Lauwersoog.

De Ecolution, het schip van de overleden astronaut en duurzaamheidspionier Wubbo Ockels (oud-inwoner van Noord-Groningen) werd ingezet als vlaggenschip voor de nieuw opgerichte Stichting WadDuurzaam. De initiatiefnemers zijn vanuit de eigen ondernemingen, betrokken bij initiatieven gericht op onder andere duurzaamheid en hergebruik van grondstoffen./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !