Harma Dost lijstduwer voor het CDA

HET HOGELAND – Er doen 37 partijen met 1579 personen op de kieslijst mee aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Het stembiljet dat we volgende maand moeten invullen is weer wat  groter. Aan de vorige verkiezing van de Tweede Kamer deden 28 partijen mee.

Op het stembiljet staan slechts twee kandidaten uit Noordelijk Groningen. Harma Dost uit Uithuizen prijkt op plaats 57 van het CDA. Zij was eerder raadslid in de gemeente Eemsmond; op dit moment is zij CDA-raadslid in Het Hogeland. Dost staat als kandidaat alleen op de lijst van de kieskring Groningen.

Bé Schollema uit Middelstum is regionaal lijstduwer voor de PvdA. Hij was wethouder in Loppersum. Vorige week werd Schollema uitgeroepen tot Beste bestuurder van een Kleine Gemeente. In maart gaat hij aan de slag als wethouder in de gemeente Pekela

William Moorlag, die jarenlang in Winsum woonde, en voor de PvdA in de Tweede Kamer, heeft zich niet verkiesbaar gesteld./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !