Stichting Oude Groninger kerken doet mee! #jumpforheritage

#jumpforheritage. Zo heet de campagne van de Europese erfgoedorganisatie Future for Religious Heritage (FRH). Het is een oproep aan alle Europeanen een foto te maken van zichzelf, springend voor een religieus erfgoed gebouw of plek. Samen met andere foto’s onder dezelfde hashtag vormen ze een ketting, die het draagvlak voor dit specifieke erfgoed Europees onder de aandacht brengt.

Stichting Oude Groninger Kerken, die lid is van Future for Religious Heritage, doet uiteraard mee. En hoe! Want met 96 kerken in ons bezit, willen we graag een hele reeks jumps realiseren!

Het is niet alléén aandacht vragen voor religieus erfgoed, er zit meer achter het idee. In veel landen zijn monumenten en ander erfgoed gesloten vanwege de coronamaatregelen. Ook het ondernemen van sportieve activiteiten gaat momenteel niet zoals vanouds. De actie #jumpforheritage verbindt sport, erfgoed, gezondheid en bewustzijn en zorgt natuurlijk voor een moment van plezier.
Stichting Oude Groninger Kerken heeft als doel het behoud van monumentale kerken in de provincie Groningen en het bevorderen van de belangstelling hiervoor. Daarom besteden we graag aandacht aan #jumpforheritage. De 96 kerken van SOGK vind je door de hele provincie. Genoeg mogelijkheden voor een mooie, ludieke of bijzondere foto!

Meedoen

Maak je een sprong voor één van onze 96 kerken? Deel deze via social media onder de hashtags #groningerkerken en #jumpforheritage. Je kan ook een foto opsturen naar communicatie@groningerkerken.nl en dan delen wij de foto. Voor de leukste foto/inzending hebben wij een verrassing: een cultureel en smakelijk arrangement! Foto’s delen kan tot 15 maart 2021.

Future for Religious Heritage

#jumpforheritage is een idee van Future for Religious Heritage (FRH). FRH brengt mensen en organisaties samen die zich inzetten voor het behoud van het Europese religieuze erfgoed. FRH is een Europese niet religieuze non-profit organisatie met stichtingen, universiteiten, religieuze organisaties, lokale en nationale overheden als leden. FRH biedt een Europees platform voor samenwerking, uitwisseling van ideeën en kennis rondom religieus erfgoed.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !