Huisartspraktijk in Uithuizermeeden blijft toch overeind

UITHUIZERMEEDEN – De slogan “Welkom bij de nieuwe Meijster Huisarts” op de website van dokter Andreea Groze is de voorlopige ontknoping van een huisartskwestie in Uithuizermeeden.

In het kort komt het hierop neer. Vorige week ontstond rumoer in Uithuizermeeden. De Stichting Praktijkbeheer was eigenaar van de praktijk in Uithuizermeeden. Deze stichting heeft de praktijk overgedaan aan de huisartsen Reimert in Uithuizen. Zij lieten de patiënten in Uithuizermeeden dat de zorg zou worden overgeheveld naar de praktijk in Uithuizen en de praktijk in Uithuizermeeden dicht zou gaan. Dat schoot inwoners van Uithuizermeeden in het verkeerde keelgat.

Uiteindelijk bleek de huisarts Adreea Groze in staat zich per 19 april als huisarts aan de Vlasakker 1 te vestigen. Groze die al in partime in de Meijster praktijk werkt, zet de huidige samenwerking met de naburige huisartsen voort. Ook blijft de medicijnvoorziening via Apotheek Eemsmond in tact.

Dokter Groze zegt op haar website: “Huisartsenzorg hoort dicht bij huis en het liefst door een vaste dokter. Die wil ik graag zijn voor dit dorp. Ik ben enthousiast om me als vaste huisarts en praktijkhouder in Uithuizermeeden te vestigen. Inmiddels ken ik veel patiënten omdat ik al langere tijd werkzaam ben als waarnemend huisarts in de huidige huisartsenpraktijk. Heel blij ben ik met de vaste assistenten, die ook graag in Uithuizermeeden willen blijven werken.”

Er moet nog het een en ander gebeuren vóór 19 april. Zo moeten de patiënten zich laten overschrijving naar de nieuwe praktijk van Groze. “Doe dit zo snel mogelijk, bij voorkeur voor 1 maart, maar uiterlijk voor 5 april,” zo laat zij weten. Het inschrijfformulier met antwoord-envelop kan men ophalen bij de huisartsenpraktijken  Zwiers (Roodeschool) en Veen & Stegmann (Uithuizen), bij de uitgiftepunten van Apotheek Eemsmond in Uithuizen en Uithuizermeeden, bij Coop Supermarkt Uithuizermeeden en bij De Mieden.

Voor patiënten met vragen, mail naar assistente@meijsterhuisarts.nl .

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !