55e editie Festival Op Roakeldais: Helaas ook niet in 2021

WARFFUM – Het bestuur en de artistieke leiding van Festival Op Roakedais heeft er lang en hard over nagedacht. Alles is afgewogen. En helaas is de conclusie dat het niet mogelijk is om de 55e editie van het prachtige festival op een goede manier in 2021 te organiseren.

“Wij hebben die beslissing niet lichtzinnig genomen en we hebben ook veel mogelijke oplossingen de revue laten passeren. Maar elke oplossing brengt ook weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Uitdagingen waar geen pasklare antwoorden op zijn. En dan hebben we het alleen nog maar over de uitvoering.”, verklaart Joeri van der Werf, voorzitter van de stichting Festival Op Roakeldais.

De uitdagingen, wereldwijd, voor de internationale festivals en dansgroepen zijn misschien nog wel groter. Dansgroepen hebben al een jaar niet samen kunnen dansen en kunnen zich dus ook niet voorbereiden op optredens, laat staan conditie opbouwen voor een tournee. Door het niet doorgaan en/of verschuiven van (bijna) alle festivals zijn tournees ook niet te plannen. En dan is het nog de vraag of dansgroepen kunnen reizen, financieel en qua gezondheidsrisico’s.

Ook is daar nog het financiële plaatje voor het festival. Festival Op Roakeldais heeft de afgelopen 8 jaar heel hard gewerkt om financieel gezond te worden en te blijven. Daardoor kwam het festival zonder kleerscheuren door 2020. “Ook 2021 kunnen we overleven zonder festival, hoe verschrikkelijk jammer ook, om in 2022 alsnog groot uit te kunnen pakken. Maar dan moeten we dit jaar geen grote risico’s gaan nemen. Iets organiseren in 2021 zou heel veel extra kosten én veel minder opleveren dan een “normaal” Festival Op Roakeldais.”

De stichting Festival Op Roakeldais heeft er alle vertrouwen in dat het in 2022 eindelijk mogelijk zal zijn om de 55e editie van Festival Op Roakeldais te organiseren. En door de keuzes die nu gemaakt zijn kan dat ook zo groots als iedereen gewend is en verwacht van een jubileum-editie.

De data voor de 55e editie van Festival Op Roakeldais in 2022 zijn ook al vastgesteld: 22 t/m 26 juni 2022. Zet die data maar vast in je agenda (met pen).

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !