Ruimte om wonen en werken te combineren aan Nijverheidsweg Uithuizen

UITHUIZEN – De gemeente Het Hogeland biedt kavels aan voor de combinatie van wonen en werken aan de Nijverheidsweg in Uithuizen. Aan de noordkant van de weg is daarvoor ruim 13.000 vierkante meter beschikbaar. Daar kunnen vijf tot tien woon-werklocaties worden gerealiseerd. Geïnteresseerden kunnen zich tot 31 maart aanstaande bij de gemeente inschrijven.

Op de locatie aan de Nijverheidsweg stonden in het verleden dertig sociale huurwoningen. Die zijn een aantal jaren geleden gesloopt. De voormalige gemeente Eemsmond besloot het vrijgekomen perceel een woon-werkbestemming te geven.

‘Ideale locatie’

Wethouder Theo de Vries over de ontwikkeling: “De locatie heeft veel potentie. Het is een ideale locatie voor de ondernemer die bedrijfsruimte aan huis wil en in een woonwijk wil wonen. De ontsluiting van het gebied waar de kavels liggen, is uitstekend. Pal aan de doorgaande N363. Dit is voor ondernemers die bij de zaak willen wonen een uitgelezen mogelijkheid nieuw te bouwen. We bieden ruimte om wonen en werken te combineren en we creëren een kwalitatief goed en aantrekkelijk woonklimaat. De voorbereiding voor nieuw aanbod van woonkavels in Het Hogeland is in volle gang. Naast Warffum, Uithuizen en Winsum komen er binnenkort ook weer kavels beschikbaar in Bedum.”

Uitgifte

De grond wordt in twee fasen uitgegeven. Er wordt begonnen met de uitgifte van kavels aan de oostkant, richting de Kwekersweg. De kavelgrootte kan variëren van 1500 tot 3000 vierkante meter. Dit kan in overleg worden bepaald. De prijs is bepaald op 50 euro per vierkante meter. Dat is exclusief BTW. Geïnteresseerden kunnen zich tot 31 maart 2021, 12.00 uur, inschrijven voor een kavel. Uitgebreide informatie en het verkoopproces staat op de website www.hethogeland.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !