Kennismaken met de basisscholen in Winsum kan, op afspraak  

WINSUM – De vijf basisscholen in Winsum houden doorgaans medio maart gezamenlijk een open dag. Dit jaar komt de open dag te vervallen in verband met de geldende Coronamaatregelen, maar ouders die willen kennismaken met één van de scholen kunnen nog steeds een afspraak maken voor een kennismakingsbezoek.

In het dorp Winsum is met vijf basisscholen ruim keuze voor ouders. De Winsumer scholen moedigen ouders aan zich goed te laten informeren om zo de school te kiezen die het beste past bij hen en bij hun kind. Dat voorkomt mogelijke teleurstellingen tijdens de schoolloopbaan.

Op een gezamenlijke webpagina adviseren de scholen ouders van kinderen die (bijna) drie zijn om hun kind voor 1 april aan te melden op de school van hun keuze. Op deze manier kunnen de scholen zich goed voorbereiden op de komst van de nieuwe leerlingen wat betreft groepsindeling, bemensing en benodigde ondersteuning. Dit is het belang van goed onderwijs aan de nieuwe leerlingen.

Meer informatie over de scholen is ook te vinden op de websites van de scholen. Voor een overzicht van de basisscholen en contactgegevens kunt u terecht op www.basisscholenwinsum.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !