Kunstenaar maakt nu ook transparante grafwerken en urnen

NOORDWOLEDE – Kunstenaar en beeldhouwer Diederik Storms is nationaal en internationaal bekend om zijn beeldhouwwerken en kunstwerken van transparant plexiglas, vaak gecombineerd met hout, steen en roestvrij staal. Onlangs besloot hij om zich daarnaast ook te richten op het maken van grafkunstwerken en urnen. In opdracht en in samenspraak met nabestaanden maakt hij nu ook bijzondere grafkunstwerken van dit bijzondere transparante materiaal. 

“Ook ik heb te maken gehad met verlies van dierbaren, een paar jaar geleden” vertelt hij. “Bij mijn zoektocht naar een grafmonument viel mij op hoe donker en somber de gebruikte stenen vaak zijn. Zelf had ik juist behoefte aan lichtheid en transparantie, waarmee ik dus zelf aan de slag ben gegaan.”

“Sindsdien heb ik ook voor andere nabestaanden grafkunstwerken, urnen, en andere gedenkwerken gemaakt, en ik heb gemerkt dat ik dat graag doe. Het verwerken van een verlies en het vormen van een herinnering is een belangrijk en bijzonder proces, en ik beschouw het als een eer als ik daar aan mee mag helpen. De coronatijd gaf mij aanleiding om hier opnieuw bij stil te staan; hoe belangrijk dit kan zijn.”

Het atelier van Diederik Storms is gevestigd in Noordwolde bij de stad Groningen en open op afspraak. Meer informatie kunt u vinden via www.grafkunstwerk.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !