Richard Hoek brengt nieuwe Groningstalige single uit

USQUERT – Vol trots presenteert Richard Hoek zijn nieuwste Groningstalige single “Echte Kameroaden”. De afgelopen maanden werd er heel hard gewerkt aan deze tweede solo single, die officieel op vrijdag 02 april 2021 uitgebracht zal gaan worden.

Richard Hoek is bekend geworden in 2019 als zanger van het muzikantenduo Richard&Ronald die in 2019 twee Groningstalige singles uitbrachten. Het bekendste lied van het duo is “Prachteg Stee” Tijdens de eerste golf van de Coronapandemie kwam singer/songwriter Hoek thuis te zitten en deed uiteindelijk mee met het “Troostlaidjes” fenomeen van RTV Noord.

Hij schreef daarvoor het lied “Kop d’r Veur” en bracht dat solo uit. Dat smaakte naar meer en daarom kwam hij in augustus 2020 op de proppen met het lied, getiteld: “Pluk de Dag”.

Dat kreeg goede kritieken en zette hem aan om meer solo werk uit te gaan brengen. Hij begon met het schrijven van een lied over kameraadschap. Een mooi item om over te schrijven, wat ook een beetje uit eigen ervaring kwam. De teksten en melodie van de nieuwe single komen van Hoek zelf en het geheel werd ingezongen in de studio van Mark Music Productions te Eelde. Mark Pepping heeft het geheel gearrangeerd en er een leuke productie van gemaakt. Bekende muzikanten hebben meegewerkt aan de nieuwe Groningse plaat, zoals gitarist Gerard Kema en de bassist Rick Lammers. Zangeres Kim Oosterhoff en Mark Pepping namen de achtergrondzang voor hun rekening. Het is uiteindelijk een vrolijk en uptempo lied geworden over vriendschap.

Richard Hoek is ontzettend blij met het eindresultaat en wil iedereen danken voor zijn/haar medewerking aan het nieuwe project. Grote dank gaat uit naar Harald Wiersema, Bram Wiersema, Tycho Hoek en Haje Pieter Hoek die allen een rolletje speelden in de bijbehorende videoclip. Hoek hoopt dat iedereen het een mooi lied vind en ervan kan genieten. Ook hoopt hij vurig op betere tijden wat betreft de Coronapandemie en dat artiesten in het algemeen binnenkort weer live kunnen optreden voor publiek, want dat is het toch allerleukste om te doen, aldus Richard Hoek.

Richard Hoek

Singer-Songwriter Richard Hoek is in 1976 geboren in het Groningse wierdedorpje Usquert en is hier nog steeds woonachtig. Hij heeft een passie voor muziek en het bespelen van de gitaar. Daarnaast schrijft sinds enige tijd liedjes in het Groningse dialect.

Op vrijdag 02 april 2021 zal de nieuwe single officieel uitgebracht gaan worden in de radioshow van 2 tot 5 op Omroep Het Hogeland en zal het ook beschikbaar zijn voor alle media, zoals: Radio, Spotify, Itunes, Deezer, Youtube, Facebook, etc.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !