Groepsaccommodatie De Energiek in andere handen

WEHE-DEN HOORN – Sinds enkele maanden heeft groepsaccommodatie De Energiek te Wehe-den Hoorn nieuwe eigenaren. Vanaf 4 januari wordt deze schitterende stadsboerderij uit 1831 geëxploiteerd door Reitze en Froukje ten Cate.

Reitze: “We zijn verhuisd vanuit Den Haag, waar ik in 2013 een cateringbedrijf ben gestart en leiding aan gaf. Vanwege de Corona maatregelen was de agenda in 2020 snel leeg en waren we genoodzaakt om snel te handelen en op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden om inkomsten te genereren.”

“Al enige jaren speelde het in ons achterhoofd dat we een eigen, kleinschalige locatie wilden beheren. Een bed&breakfast, camping, hotel, of vakantieboerderij hebben allemaal in gedachte de revue gepasseerd. Nooit was er echter de mogelijkheid om van die droom, realiteit te maken. Door de huidige situatie is echter alles in een stroomversnelling gegaan en zijn we vanaf eind maart op zoek gegaan naar een geschikte locatie. De zoektocht eindigde in Wehe-den Hoorn, waar we kennis maakten met Riesjart en Dini. Op korte tot middellange termijn wilden zij stoppen met de exploitatie van De Energiek en waren op zoek naar opvolgers. Het bleek een lot uit de loterij dat we tegen de Energiek aanliepen!”

“We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om het woonhuis en de accommodatie naar onze wensen te verbouwen en in te richten en we zijn hartstikke trots op het eindresultaat. We komen van een dubbel bovenhuis uit Den Haag, dus dat is een enorme verandering! We zijn ons er zeker van bewust dat het beheer en onderhoud van zo’n groot pand en nog groter stuk grond veel inspanning zal kosten, maar we hebben gelukkig hulp van vrienden en familie, die met heel veel plezier richting het “niets boven Groningen” komen om een heggenschaar of kwast ter hand te nemen.”

“We gaan ons de komende tijd richten op het veilig open kunnen gaan, zodat wij en onze gasten zich goed aan de Corona maatregelen kunnen houden. In de meivakantie hebben de accommodatie omgebouwd tot twee appartementen, zodat mensen uit 1 huishouden een heerlijke plek hebben om even lekker actief te ontspannen; Met een van onze eigen kano’s of per fiets.”

“Nu maar hopen dat we in juni weer grotere groepen mogen ontvangen, want de agenda zit al vol tot eind september!”

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Reitze ten Cate

06-21573871

info@de-energiek.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.