Koningsdag en Dodenherdenking Baflo

BAFLO – “Het voorjaar is begonnen. En dat is net zo grillig, bijna als het verloop van de coronapandemie. Opnieuw zal Koningsdag er niet zo uit zien als we dat graag zouden willen: lekker naar buiten met z’n allen, elkaar ontmoeten en een voorjaarszonnetje. Maar net als vorig jaar wordt Koningsdag, zowel landelijk als plaatselijk, een sobere versie. Toch proberen we er in Baflo wat van te maken, maar dan wel veilig en buiten. En ook daartoe zijn we in staat”, aldus Nico Werkman, voorzitter van de organiserende commissie. 

Het jaarthema voor de Dodenherdenking op dinsdag 4 mei is ‘Na 75 jaar vrijheid’. Tijdens deze herdenking worden om 20.00 uur in het gehele land twee minuten stilte in acht genomen voor de oorlogsslachtoffers. In Baflo wordt er al vele decennia uitgebreid aandacht geschonken door een herdenking bij het monument aan de zuidzijde van de Laurentiuskerk, maar onder de huidige omstandigheden moet dit nu ook in aangepaste vorm plaatsvinden.

Voor alle informatie over beide dagen, klik hier.

Het bestuur wenst iedereen – ondanks de beperkende maatregelen – een plezierige Koningsdag en een zinvolle 4 mei-herdenking toe.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !