Weekend van de Begraafplaats 2021

Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei is het ‘Weekend van de Begraafplaats’. Het thema dit jaar is: ‘Begraafplaatsen: vol liefde’. Tijdens dit weekend organiseren begraafplaatsen in heel Nederland diverse activiteiten. Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) neemt ook deel aan dit weekend.

De stichting heeft 57 kerkhoven in bezit en uiteraard zijn deze allen te bezoeken. Maar op vier van deze kerkhoven is in samenwerking met de vrijwilligers iets extra’s georganiseerd. Deze kerkhoven zijn: Leermens, Godlinze, Noordbroek en Noordwijk.

Er worden rondleidingen gegeven, er is een puzzeltocht georganiseerd, er kan een prachtige wandeling gemaakt worden, er worden gedichten voorgedragen, zerken gerestaureerd en er is een tentoonstelling met graftrommels te bewonderen.

Uiteraard kan iedereen ook zelfstandig een wandeling maken over het kerkhof en ervaren hoe mooi het terrein is dat met vakmanschap, zorg en aandacht beheerd wordt.

Vanzelfsprekend houden wij ons bij deze activiteiten aan de dan geldende coronamaatregelen.

Voor het volledige programma van Stichting Groninger Kerken staat op de website van SOGK

Meer weten over het ‘Weekend van de Begraafplaats’? Klik hier.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !