Nieuwe, veilige oversteken voor fietsers en wandelaars

HET HOGELAND – In twee jaar tijd heeft de provincie Groningen zeventien oversteken aangepakt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Op verschillende plaatsen is een middenberm aangelegd of is het midden van weg gemarkeerd met een kleur. Deze maatregelen maken oversteken voor fietsers en wandelaars veiliger. De meest recente twee oversteken die zijn afgerond zijn liggen tussen Warffum en Usquert.

De drukte en hoge snelheid van het autoverkeer maken het vaak moeilijk voor fietsers en voetgangers om de weg in één keer over te steken. Daarom zijn op verschillende provinciale wegen maatregelen genomen om het oversteken veiliger te maken. Hierdoor kunnen fietsers en wandelaars in twee keer oversteken. Dat is overzichtelijker en veiliger.

Het aanpakken of aanleggen van een oversteekplaats wordt vaak gecombineerd met groot onderhoud of de herinrichting van een weg. Dat is voordeliger en zorgt ervoor dat de weg niet onnodig gestremd hoeft te worden. De meeste werkzaamheden vonden plaats bij de provinciale weg N361 tussen Groningen en Lauwersoog en de N363 tussen Ranum en Spijk. Op beide wegen is groot onderhoud bezig of afgerond. Regelmatig voert de provincie fietstellingen uit om te bepalen hoe vaak fietsoversteken worden gebruikt.

Nieuwe oversteken in Het Hogeland

10 nieuwe oversteken tussen Groningen en Lauwersoog (N361)

5 nieuwe oversteken tussen Ranum en Spijk (N363)

1 nieuwe middenberm tussen Bedum en Ten Boer (N993)

Ook de komende jaren blijft de provincie werken aan veiligere fietsoversteken. In de komende drie jaar wil ze nog eens vijftien fietsoversteken veiliger maken. Om welke fietsoversteken het gaat, beslist de provincie later dit jaar.

Ervaart u ook onveilige verkeerssituaties bij fietsoversteken op de provinciale weg? Geef dan door om welke locatie het gaat en wat u als onveilig ervaart. Geef een onveilige fietsoversteek door via deze link.

Bron en foto’s: provincie Groningen

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !