Lammert Voos leest voor in Kunstkerk Warffum

WARFFUM – Woensdag 30 juni leest Lammert Voos voor in de Kunstkerk. Daarnaast spreekt Evelien Borgonjon met hem. Lammert Voos schreef een trilogie over Noord-Groningen, over zijn familie en over zichzelf.  Malterfoske, Canisius en Gannef, zijn de drie novellen waarin armoede, drank, geweld en uitzichtloosheid de hoofdpersonen met elkaar verbinden. Of zoals Trouw de trilogie besprak: “aanmodderende randfiguren bevolken de ontroerende novelles van de Groninger Lammert Voos”.

Ze zijn geschreven in een adembenemende stijl, met een geweldig tempo en directheid. De trilogie wordt overal met ontzag en bewondering ontvangen, in Nederland én in België.

Deze avond leest Lammert Voos een verhaal voor dat nog niet is gepubliceerd. Evelien Borgonjon, een West-Vlaamse uit Warffum spreekt met hem. Naast veel verschillen tussen hen, zijn er ook overeenkomsten. West-Vlaanderen lijkt erg op het Noord-Groningen uit de boeken van Lammert Voos.

Kunstkerk ,Hoofdstraat 27 Warffum

30 juni, aanvang 20.00 uur

Kaartjes zijn € 2,50 en reserveren is verplicht

info@kunstkerk@hogeland.nl

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !