Waterkwaliteit bij Wehe-den Hoorn voldoende op orde: calamiteit afgeschaald

WEHE-DEN HOORN – De waterkwaliteit bij Wehe-den Hoorn is weer voldoende op orde. Een calamiteit bij onze zuivering in Wehe-den Hoorn zorgde een kleine twee weken geleden voor zuurstofarm water. Inmiddels is het watersysteem voldoende hersteld. Het waterschap schaalt deze calamiteit daarom vandaag, maandag 27 juli, af.

De stremming in het Hunsingokanaal bij de keerschuif bij gemaal H.D Louwes bij Zoutkamp is per direct opgeheven. De keerschuif is een aantal nachten gesloten geweest om water sneller te kunnen afvoeren naar zee. Daarom was scheepvaartverkeer hier ’s nachts niet mogelijk.

Zwemwater

In de loop van deze week wordt bepaald of de waterkwaliteit bij Strand Zoutkamp ook voldoende hersteld is. De provincie is bevoegd gezag en bepaalt wanneer er weer gezwommen mag worden. De actuele informatie over zwemwaterkwaliteit en geldende adviezen staat op www.zwemwater.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.