SP Eemsdelta en Het Hogeland verdiepen huurdersonderzoek Wierden en Borgen

HET HOGELAND/EEMSDELTA – Tientallen reacties over achterstallig onderhoud, schimmel en niet serieus genomen worden waren het gevolg van de oproep ruim een week geleden. Huurders zijn blij dat er aandacht is voor hoe Wierden en Borgen omgaat met hen. Daarom gaan de vrijwilligers van de partij langs op verschillende locaties waar de meldingen vandaan kwamen. Zo waren ze dinsdag in Stedum te vinden, waar Tweede Kamerlid Sandra Beckerman bij zal zijn. Woensdag waren de socialisten in Winsum te vinden.

In Bedum is Wierden en Borgen gestart met woningverbetering. In de Zeeheldenbuurt zijn mensen niet allemaal blij hoe er met hen om wordt gegaan. Een huurder uit Bedum:: “Ons huis is de afgelopen weken gerenoveerd. We moesten tijdelijk naar een ander huis en zouden ontzorgd worden. Dat was fijn, dachten we, want mijn vrouw is in die periode bevallen van onze derde.

Maar werkelijk, ontzorgen is niet precies het woord dat ik er bij voel. Er wordt niet geluisterd naar onze wensen. We willen gewoon terug wat we hadden!”

Geugie Hoogeveen, voorzitter van Eemsdelta: “Met dit onderzoek willen we weten hoe het met huurders in onze gemeente gaat. Hoe meer verhalen we hebben hoe sterker we staan. Als blijkt dat er veel klachten zijn kunnen we samen met huurders de druk opvoeren om tot een oplossing te komen.”

Huurders die hun verhaal -desgewenst anoniem- over Wierden en Borgen willen delen of een ander verhaal hebben over hoe de wooncrisis hen raakt kunnen dat ook doen door een mail te sturen naar mbootsma@sp.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !