Blue Note From The Blue Boat ontvangt twee passagiers in augustus

Op 16 en 23 augustus zullen de uitzendingen van het jazzprogramma Blue Note From The Blue Boat (Omroep Het Hogeland) grotendeels in het teken staan van de Zomer Jazz Fiets Tour die dit jaar – op de laatste zaterdag van deze maand – gelukkig wel door mag gaan. De presentatoren en samenstellers van het programma Johan en Bert zullen met groot genoegen op deze twee data een gast in de studio ontvangen.

Op 16 augustus is dat Marcel Roelofs. Marcel is al jarenlang de hoofdprogrammeur van dit fantastische festival. Er wordt vooruitgeblikt op wat er komen gaat op de editie van 28 augustus maar vooral ook zal er worden gesproken over wat er al die jaren heeft geklonken op die laatste zaterdagen in augustus vanuit de schuren en kerken in het mooie Reitdiepdal, uiteraard geïllustreerd met muziek die grotendeels door Marcel zelf is uitgekozen.

Op 23 augustus hopen de twee kapiteins van de blauwe boot een ware jazzgrootheid in hun kajuit te mogen ontvangen. Een man die op vrijwel alle edities van de Zomer Jazz Fiets Tour zijn niet geringe kunsten heeft vertoond in diverse formaties: de legendarische slagwerker Han Bennink. Han woont tegenwoordig in Hoogersmilde. Hij hoeft er dus geen wereldreis voor te maken om naar Winsum te komen. Hij was oorspronkelijk voor de uitzending van 19 juli uitgenodigd i.v.m. de eerste sterfdag van een musicus waar zowel Han als presentator Bert Dobben ooit mee hebben gespeeld: Cor Fuhler. Han was toen verhinderd maar gaf aan dat zijn agenda in augustus op elke maandag nog leeg was en dat hij dan graag langs wilde komen dus leek het logisch om te kiezen voor de laatste maandag voordat de ZJFT (waar Han dit jaar uiteraard ook weer zijn opwachting maakt) plaatsvindt. Een mooi moment om over zowel Cor, de ZJFT en allerlei andere zaken te komen praten. Uiteraard zullen ook deze gesprekken veelvuldig worden onderbroken met buitenissige klanken voornamelijk afkomstig van de grootmeester zelf.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !