Liesbeth Kok exposeert in De Holm

DE ANDEL – Van 22 augustus tot en met 2 oktober is in De Holm (Den Andel) een expositie met ruim twintig schilderijen van Den Andel en omgeving te zien. Het gaat om werk van de in Oost-Groningen opgegroeide Liesbeth Kok, geschilderd gedurende een verblijf in Den Andel tijdens de Covid-lockdown.

Naast landbouwwerktuigen en koeien zijn iconische gebouwen uit Den Andel waaronder molen De Jonge Hendrik, de boerderij op de Oude Dijk nr. 2, de boerenschuur aan de Oude Dijk 30 en uiteraard het schilderachtige kerkje van Den Andel onderwerp.

Liesbeth heeft een achtergrond als professioneel musicus en juriste. Ze woonde en was werkzaam als orkestmusicus en manager in de culturele sector in Portugal en Nieuw-Zeeland. Momenteel is Liesbeth zakelijk directeur van Slagwerk Den Haag.

Als autodidact kunstschilder is Liesbeth reeds vele jaren actief. De serie met werk die onderdeel is van deze expositie ontstond in 2020 en 2021 tijdens een langdurig verblijf in het Waddenhuisje in Den Andel. Liesbeth, momenteel woonachtig in Amsterdam, is een groot bewonderaarster van het landschap van het Hogeland met zijn open lijnenspel, sprekende luchten, en de majestueuze boerderijen, boerenschuren en landbouwwerktuigen die het landschap sieren.

Openingstijden De Holm (Streekweg 41): vrijdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur. Toegang: gratis

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !