Vleermuizen spotten of borduren met klei?

LEENS – Er zijn wel heel bijzondere activiteiten bij Waddenmuseum Borg Verhildersum deze zomer. Wat wordt het? De workshop Borduren met klei op 19 augustus of vleermuizen spotten op 20 augustus? 

Meedoen aan allebei kan ook, zelfs kinderen mogen meedoen. Op 21 augustus is er weer Streekmarkt, dus de gebruikelijke hoogtepunten gaan intussen gewoon door.

Borduren met klei

Jazeker, u leest het goed Borduren met klei… Dat gebeurt op donderdag 19 augustus bij verhildersum in de Museumboererij. In deze workshop onder leiding van Tjitske Dijkstra en Trusien Löwenthal wordt met Fimo klei een sieraad gemaakt. Op een raster van zwarte klei maken deelnemers een afbeelding met kruissteken van klei. Na het bakken ervan neemt iedereen een prachtig sieraad mee naar huis. Aan de workshop gaat een rondleiding over de tentoonstelling Voortborduren vooraf. Ook kinderen mogen meedoen, vanaf 10 jaar.

De workshop begint om 10 uur en is inclusief lunch in Ons Schathoes. Prijs €37,50 per persoon. Aanmelden kan tot en met 17 augustus via info@verhildersum.nl.

Film kijken en vleermuizen spotten met een detector

Op vrijdag 20 Augustus wordt om 19.30 uur de unieke vleermuisfilm vertoond die is opgenomen op Verhildersum. De film gaat over de vleermuizen die in en bij de borg wonen en er is zelfs een geboorte te zien. Aansluitend verzorgt de Vleermuiswerkgroep Groningen een excursie met detectoren om vleermuizen te spotten op het borgterrein.

Deelname aan de excursie kan uitsluitend na aanmelding vóór dinsdagavond 17 augustus via info@verhildersum.nl. Bij aanmelding wel nadrukkelijk email en/of telefoonnummer vermelden, want bij regen vliegen de vleermuizen niet en gaat de excursie niet door. Nu maar hopen op mooi weer! Kosten voor deelname: volwassenen € 6,00; kinderen € 3,00.

Bezoekers zijn welkom vanaf 19.15 uur. De film begint om 19.30 uur in de museumboerderij.

Zaterdag 21 augustus Streekmarkt

De Streekmarkt op het voorterrein van de borg is niet alleen een goede plek om streekproducten te kopen, maar ook een leuke ontmoetingsplaats. Elke Streekmarkt – die is er iedere derde zaterdag van de maand –  zijn er wel weer nieuwe kraamhouders die hun waren aanbieden. Kortom, er is altijd wat te doen bij Verhildersum deze zomer.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !