Kazerne Marnewaard stroomt langzaam vol

ZOUTKAMP – De Willem Lodewijk van Nassaukazerne stroomt langzamerwijs vol met Afghaanse vluchtelingen. Vrijdagavond kwamen de eersten aan bij de tijdelijke noodopvang, waar plek is voor ruim 500 Afghanen, die bij aankomst eerst 10 dagen in quarantaine gaan.

Het gaat om Afghanen die in hun vaderland hebben gewerkt voor het Nederlandse leger en daar hun leven en dat van hun gezinnen niet zeker zijn. Onze regering vindt het een morele verplichting om deze mensen in veiligheid te brengen.

Met de komst van de Afghaanse vluchtelingen kan de overheid  nu na gaan denken over het vervolg, hoe worden deze mensen verder geholpen. Met name de huisvesting kan een probleem worden, aangezien er een gebrek is aan voldoende (huur)-woningen voor vluchtelingen en de opvangcentra van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (het COA) nagenoeg vol zitten, waarvan duizenden mensen met een verblijfsstatus, ook al in afwachting van een huis.

Aangezien Defensie de kazerne in de toekomst ook weer nodig heeft, lijkt een langdurig verblijf in de noodopvang geen optie.

 

 

 

 

 

 

.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !