Opnieuw prijzenslag voor John Deere-renners in Winsum

WINSUM – Het is prijzenfeest  voor de renners van het John Deere Cycling Team. Gisteravond reden ze in Winsum de stenen uit de weg en bevestigden de renners met de fel groene shirts hun dominantie in de noordelijke wedstrijden.

De beige outfit van rondemiss Britt Beereboom kleurde perfect bij de drie groene truien van de winnaars van de podiumplaatsen: Björn Bakker, tweede Guillaume Visser en Axel van der Tuuk op plaats drie. De ploegleiding van Deer-Team zou er verstandig aan doen een briefopener standaard aan het reservemateriaal toe te voegen. Dat is handig voor het openen van de enorme hoeveelheid enveloppen met het prijzengeld. Voor de premies, de klassementen en de overwinningen.

Erik Werkman schoot een peloton van 97 renners weg voor 80 kilometer koers over 46 ronden. Daarvan waren er zo’n twintig van het Deer-Team, waaronder Van der Tuuk (winnaar van Bedum), Bakker (eerste in Usquert) en Visser, vierde in Bedum in de kopgroep met Bakker en Van der Tuuk. In de eerste ronde deed zich meteen de eerste valpartij voor en de clementie jury gaf de slachtoffers de gelegen om opnieuw bij het peloton aan te sluiten.

De snelheid zat er goed in, om en nabij de 2 minuut 20 deden de renners over een ronde van 1750 meter. Dat was wat te snel voor de lokale favorieten Frank Veenwijk, de voetballer uit Leens, en zijn broer Oene uit Winsum. Na wat schermutselingen en schuivers als gevolg van de dunne miezerige regen kwam halverwege de koers de definitieve kopgroep tot stand die vrij snel de voorsprong zo rond de minuut wist te handhaven. Het peloton werd echt geteisterd door het slechte weer. De bocht van de Borgweg naar de ventweg was de plaats waar je vooral niet moest wezen. Gelukkig viel het wel mee met de schade aan de renners en waren het vooral de kromme wielen die voor de afstappers zorgden en het peloton uitdunden. Peter Merx, de Kolibrie uit Warfhuizen was een van hen die vandaag naar de fietsenwinkel moeten. Met nog tien ronden voor de boeg, was het peloton uitgedund tot nog 41 renners.

Vijf ronden voor het eind demarreerde Björn Bakker uit de kopgroep met verder de teamgenoten Visser, Van der Tuuk en Martijn Dijkstra (uit Hoogeveen). De mannen van het Deer-Team met ruim een minuut voorsprong zetten het spel op de wagen en lieten het initiatief aan Dijkstra. Die begreep zijn positie in deze groep en rekende nog op een mogelijke ereplaats in de sprint. Daar kwam niks van in, daar waren Guillaume Visser en Van der Tuuk voorspelbaar veel te gulzig voor.

Jaap Voogel uit Kloosterburen (ook John Deere), eerstejaars in het peloton liet zich goed zien in de koers, evenals zijn ploeggenoot Wessel Lange uit Feerwerd./Webredactie.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !