Honden leven zich uit in zwembad De Hoge Vier

WINSUM – Zondagmorgen was het weer het traditionele hondenzwemmen als afsluiting van het seizoen 2021 in het zwembad De Hoge Vier. Na een jaar – wegens corona – te hebben moeten overslaan konden de viervoeters eindelijk weer een keer in het ondiepe chloorbad. 

Onder prima weersomstandigheden was het tussen 10.00 uur en 12.00 een komen (en gaan) van honden, bazen en bazinnen. Hoeveel het er waren: zeker meer dan 100. De een aarzelend om het water in te gaan, de ander doldriest met een sprong. Een aantal had de baas/bazin nodig om de watervrees te overwinnen en hielden het toch maar bij het peuterbad voor een paar natte poten. Wel zo veilig.

Met veel plezier dolden de honden – en hun begeleiders – in en rond het bad met ballen en andere speeltjes. Een onvertogen blaf was er niet.

Mede dankzij Discus Profauna Winsum, Dierenkliniek Winsum, Gedragscentrum & Hondenschool Ronald van Kampen en Zwembad De Hoge Vier werd het een zeer geslaagde ochtend.

Foto’s en tekst: Auwert Postmus

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !