Eetcafé Beuving in Baflo veranderd in Grandcafé de Hoek

BAFLO – Een begrip in Baflo en wijde omgeving: dat is Eetcafé Beuving. Vanaf 6 september is dit vermaarde restaurant in het historische pand uit 1890, tegenover het station, aan een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis. Alleen wel onder de nieuwe naam “Grandcafé de Hoek”, en dan onder de enthousiaste leiding van de gebroeders Wim en Ewoud Dijkman, en Rian Dijkman, echtgenote van Ewoud. Wim en Ewoud zijn geboren en getogen in Baflo en hebben een brede vrienden- en kennissenkring op het Hogeland, mede dankzij hun band met de plaatselijke voetbalvereniging Rood Zwart Baflo.

“Ja, ik kan niet wachten om te beginnen aan een nieuw avontuur. Het is altijd al mijn grote droom geweest om een eigen horecazaak te runnen. Toen deze kans zich voordeed besloten mijn broer en zijn vrouw en ik samen om deze kans te pakken, want als zo’n trein voorbijkomt, kun je er maar beter instappen, want zo’n mooie kans krijg je niet vaak in je leven!”, aldus Wim Dijkman, die straks het “gezicht” en de gastheer zal zijn van het Grandcafé. Ewoud en Rian zijn eigenaar van een MKB-accountantskantoor in Groningen en zullen op de achtergrond actief zijn als het gaat om organisatie en boekhouding.

De gebroeders Dijkman en Rian hebben het bedrijf overgenomen van Olaf en Sandra Beuving. Die hebben de zaak in zeventien jaar uitgebouwd tot een plek waar men gezellig kan eten (plateservice) en drinken. Ook zorgden ze ervoor dat het eetcafé een prominente plaats inneemt in de samenleving in Baflo en dit deel van het Hogeland.

Maar Sandra wilde een nieuwe wending geven aan haar loopbaan, en besloot een functie te aanvaarden in de zorg. Maar ze deed dat pas nadat ze ervan overtuigd was dat het schitterende pand de functie van (eet-)café zou behouden, want was is nu een dorp zonder een gezellige pleisterplaats. En wat is Baflo zonder een restaurant in het markante pand dat ooit dienstdeed als wachtsalon voor treinreizigers.

De overname werd overigens mede mogelijk gemaakt met hulp van het GROEIfonds. Het GROEIfonds (Groninger Economisch Investeringsfonds, een fonds van Economic Board Groningen) is een laagdrempelig en aantrekkelijk fonds voor ondernemers die willen investeren en ondernemen in Noord-Groningen. Eerder al konden voorzieningen als Hotel Spoorzicht in Loppersum en restaurant De Basiliek in Appingedam worden behouden met steun van dit fonds.

Wat betreft de formule van Eetcafé Beuving zijn er enkele aanpassingen, nu het verder gaat als Grandcafé De Hoek. Qua eten verandert er weinig – Olaf Beuving blijft bovendien aan als kok – maar wel zal er wat meer vertier zijn voor bezoekers en het verenigingsleven. Men kan er ook overnachten in een van de twee B&B’s, en de nieuwe eigenaren willen straks op een groot beeldscherm ook live sporten, zoals Formule 1, darten en voetbal tonen. En de afhaalmogelijkheid blijft, ongetwijfeld tot geruststelling van menig dorpsbewoner, gewoon bestaan.

Het bijzondere terras dient ook als pleisterplaats voor toeristen, die op bezoek waren in bijvoorbeeld Winsum, volgens de ANWB het mooiste dorp van Nederland uit 2020, en ook vlak bij het Pieterpad/Pieterburen.

“Maar we willen zeer zeker ook een gezellige huiskamer zijn voor de dorpsbewoners, en daarom zullen we de openingstijden wat verruimen. Toen we lieten weten dat klanten erop vrijdag- en zaterdagavond tot ‘s nachts één uur terecht kunnen, werd dat met gejuich ontvangen!”, glundert Wim Dijkman.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !