Groep 7 Tiggeldobbe zamelt elektrisch afval in

WINSUM – Groep 7 van OBS Tiggeldobbe in Winsum doet dit jaar weer mee aan de E-waste race. Het is een race tussen scholen in regio Noord om zoveel mogelijk elektrisch afval te verzamelen.

De leerlingen kunnen het elektrisch afval bij mensen in de buurt ophalen en het meenemen naar school. Via de website van de E-waste race melden de leerlingen het afval aan en op school verzamelen we het allemaal in een grote container. Ook kunnen de mensen thuis het elektrisch afval aanmelden, zodat de leerlingen het kunnen ophalen. Wij als leerlingen van groep 7 zijn ontzettend enthousiast aan het verzamelen. Iedereen heeft namelijk wel wat elektrisch afval waar hij vanaf wil. Op deze manier zorgen we ervoor dat het elektronisch afval niet meer bij het gewone afval komt, maar dat het gerecycled wordt.

Er is een prijs voor de school die het meeste afval verzamelt, namelijk een schoolreisje naar het Nemo museum in Amsterdam. De actie loopt t/m 30 september, dus het is nog heel spannend. Elke dag komen we weer met nieuwe spullen op school. De container begint al steeds voller te raken.

“Wij willen natuurlijk voor 30 september zoveel mogelijk inzamelen. Alle beetjes helpen! Wij kunnen langskomen om het afval op te halen”, laten de leerlingen weten.

De leerlingen van groep 7 hebben ook nog een  filmpje gemaakt.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !