Stamppot van koolraap met rauwe andijvie en kip 4 oktober 20234 oktober 2023 Ingredieënten voor 4 personen. 700 g in blokjes gesneden koolraap 400 g gesneden andijvie 200 g champignons 2 kleine ui peper nootmuskaat 1 dl halfvolle melk 20 g (vloeibare) margarine 1200 g aardappelen 400 g kipfilet Bereiding: 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. 2 Kook de aardappelen samen met de koolraapblokjes in weinig water in ongeveer 20 minuten gaar. 3 Pel en snipper de ui. 4 Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Snijd de champignons in plakjes. 5 Snijd de kip in blokjes en bak ze rondom bruin in margarine in een koekenpan. 6 Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de kip mee. 7 Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de andijvie en het kipmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met vers gemalen peper en nootmuskaat. Eet smakelijk en tot volgende week. Nieuws