Rookworst van Keurslagerij Kamps pakt weer GOUD! 13 oktober 202315 oktober 2023 WINSUM – Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring die onlangs werd gehouden, werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst fijn en grof met kruidnagel. Vol trots kan de Winsumer Keurslager Henk Kamps zeggen dat zijn slagerij het predicaat GOUD heeft gekregen! Elk jaar weer steekt Keurslager Kamps veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. “Onze rookworst wordt gemaakt van vers uitgesneden varkensvlees uit eigen omgeving en van varkens die diervriendelijk, zijn grootgebracht” vertelt Keurslager H.Kamps. Elk jaar gaat Henk Kamps voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. “Onze rookworst wordt gemaakt met door ons vers uitgesneden varkensvlees ontdaan van pezen en zeentjes en met onze eigen samengestelde kruidenmix voor rookworst. De rookworst wordt in onze eigen rokerij afgerookt met een zuiver mengsel van eiken en beukenhout. Zo zijn wij in staat om de perfecte rookworst te leveren voor de rookworstkeuring en onze cliëntele”, vertelt de gedreven ondernemer. Proeven! “Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 31 oktober t/m 4 november de derde rookworst gratis! Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend” laat Henk Kamps tot slot weten. Jaarlijkse rookworstkeuring De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat. Nieuws