Hoge kosten of niet. Ondernemer Uithuizermeeden plaatst groot scherm voor EK

(Door Laura Bossink)

Wat in de stad niet meer kan, lukt in Uithuizermeeden nog wel. Via een groot scherm naar de prestaties van het Nederlands elftal op het EK kijken. Op het Johan van Veenplein was de wedstrijd Nederland – Frankrijk gisteravond op een groot scherm te bekijken. “Gelukkig is in het Hogeland meer mogelijk dan in de stad.” 

Initiatiefnemer Rik Spijk laat zich niet weerhouden door de hoge kosten. Ondernemers die de wedstrijden op een groot scherm willen uitzenden moeten daarvoor licentiekosten betalen. Tot deze week een bedrag van drie euro per potentiële bezoeker. Een meerderheid in de Tweede Kamer riep de NOS gisteren op daar iets aan te doen. Spijk is blij met deze oproep: “De wedstrijden worden uitgezonden op de publieke omroep, daar betalen we al belasting voor. Dat zou voldoende moeten zijn.” 

Buienradar

Ondanks de kosten zette hij bij zijn café Kombuys al een groot scherm op het plein. “We hebben tegen het einde van de week de knoop doorgehakt. Buienradar beloofde dat het droog zou blijven. En die kosten haal ik er wel uit. Met twee biertjes per bezoeker heb ik dat terugverdiend.”

Vlak voor het begin van de wedstrijd maakte de NOS bekend dat de prijs per bezoeker omlaag gaat van drie euro naar 75 cent. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !