Nieuwe plannen voor het Molenerf in Uithuizen

Om het Molenerf op te kunnen opknappen en opnieuw in te richten, stelt het college van B&W de gemeenteraad voor het bestemmingsplan ‘Molenerf Uithuizen’ definitief vast te stellen. Dit is de volgende stap in het Centrumplan Uithuizen voor de versterking van het centrum.

Het Molenerf krijgt in de nieuwe situatie een directe verbinding met de Snik en het kernwinkelgebied rond de Blink en de Hoofdstraat-West. Door de plannen krijgt de lege plek waar eerst de SNS bank stond ook weer een invulling. En er verdwijnt veel winkelruimte die nu leeg staat. De gebouwen waar nu de Lidl en Aldi in zitten en waar vroeger een bouwmarkt in zat worden gesloopt. Op de plaats van de vroegere bouwmarkt bouwt Lidl een nieuwe, vergrote en moderne supermarkt. En de Jumbo gaat verbouwen en uitbreiden. “We verwachten dat deze ontwikkelingen ervoor zorgen dat inwoners en bezoekers de supermarkten en het centrum beter kunnen bereiken zodat het aantrekkelijker winkelen is. De winkels in het centrum kunnen hiervan meeprofiteren”, licht wethouder Eltjo Dijkhuis toe.

Parkeerterrein met meer groen en ruimte voor weekmarkt

Op de plaats waar de Lidl en Aldi nu zitten legt de gemeente een parkeerterrein aan, met genoeg ruimte voor groene hagen en bomen. De weekmarkt verplaatst van rond de Jacobikerk, waar ze nu zit, naar het Molenerf. Het marktgebied kan de rest van de week als parkeerterrein worden gebruikt.

Het ontwerpbestemmingsplan lag eerder, tot en met 1 februari 2024, ter inzage. Na vaststelling van het plan door de gemeenteraad wordt het nog eens zes weken ter inzage gelegd.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !