Avondvierdaagse Winsum was weer fantastisch!

Van 24 t/m 27 juni was de jaarlijkse avondvierdaagse in Winsum. Onder het genot van mooi weer was er elke avond een eigen uniek thema met bijbehorende routes.

De unieke thema’s waren: zorg, boerderijen, ondernemers en bruggen. De afstanden 5km en 10km hadden elk hun eigen route waarbij zoveel mogelijk door gebouwen kon worden gewandeld. Er werd bijvoorbeeld door de Tirrel en Cosis gewandeld. Bij de stempelpost Winkheem werden de stempels door bewoners gezet.

De route ging door plekken waar je anders nooit komt zoals een koeientunnel en een wasstraat. Er kon worden uitgewaaid door de weilanden op weg naar én door boerderijen. Onderweg hebben was er nog iets te leren over de weidevogels. De ondernemers kwamen in verkleedpakken aanmoedigen en er mocht door de voedselbank worden gewandeld.

Op de laatste avond ging de route langs bijna alle bruggen en tunnels van Winsum. Dat was tevens de feestavond met onderweg veel toeschouwers en bij de finish muziek. Met trots werden de medailles op de laatste avond in ontvangst genomen.

Volgend jaar is de volgende avondvierdaagse op 23 t/m 26 juni.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !