Skip to content
Omroep Het Hogeland
Omroep Het Hogeland

  • Nieuws
  • Agenda
  • Overige
  • Podcast&meer
  • Radio
  • TV
    • Televisie
    • TV(nieuws) items
    • De Bijrijder
  • Over ons
    • Over ons
    • Redactie
    • PBO
    • AVG
    • Disclaimer
    • Klachtenprocedure
    • Contact
Omroep Het Hogeland
Omroep Het Hogeland

Stamppot van koolraap met rauwe andijvie en kip

4 oktober 20234 oktober 2023

Ingredieënten voor 4 personen.

700 g in blokjes gesneden koolraap

400 g gesneden andijvie

200 g champignons

2 kleine ui

peper

nootmuskaat

1 dl halfvolle melk

20 g (vloeibare) margarine

1200 g aardappelen

400 g kipfilet

 

Bereiding:

1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
2 Kook de aardappelen samen met de koolraapblokjes in weinig water in ongeveer 20 minuten gaar.
3 Pel en snipper de ui.
4 Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Snijd de champignons in plakjes.
5 Snijd de kip in blokjes en bak ze rondom bruin in margarine in een koekenpan.
6 Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de kip mee.
7 Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de andijvie en het kipmengsel door de stamppot en breng deze op       smaak met vers gemalen peper en nootmuskaat.

 

Eet smakelijk en tot volgende week.

Nieuws

Bericht navigatie

Vorige bericht
Volgende bericht

Bezoek ons ook op:

Facebook
X (Twitter)
YouTube
Instagram
©2025 Omroep Het Hogeland