Boeken lenen bij dorpsgenoten

WINSUM – Inwoners van Winsum en omgeving kunnen vanaf dinsdag niet alleen bij de bibliotheek boeken lenen, maar ook bij elkaar. Bibliotheek Winsum, Biblionet Groningen en Bksy starten een proef met een app waarmee inwoners hun eigen boekenkast open stellen voor buren, vrienden, familie en dorpsgenoten.

In de bibliotheek is de vraag naar bepaalde boeken vaak erg groot. Met wachtlijsten voor populaire titels tot gevolg. Biblionet Groningen, de overkoepelende organisatie achter Bibliotheek Winsum en de 36 andere bibliotheken, denkt dat deze wachtlijsten korter worden als mensen boeken van elkaar kunnen lenen.

Speciale boekenkast 

‘Het lenen van boeken gaat via de app van Bksy. Als je een boek wilt lenen, dan stuur je een leenverzoek. De eigenaar van het boek beslist om het boek wel of niet uit te lenen’, licht Grieteke Pietersen van Biblionet Groningen in een persbericht toe.

In de bibliotheek van Winsum is een Bksy Spot ingericht: een boekenkast waar leden boeken kunnen uitwisselen. Maar mensen kunnen ook gewoon bij elkaar langs gaan. Ze hoeven niet eens lid van de bibliotheek te zijn om mee te doen.

Uitleg

In de bibliotheek van Winsum worden binnenkort twee spreekuren gehouden over Bksy. Daarin komt onder meer ter sprake hoe de app werkt en hoe een profiel aangemaakt kan worden. hoe je mee kunt doen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.