Nu ook een AED op industrieterrein Lombok

WINSUM –  Rond de klok van 12.00 uur werd vandaag (vrijdag 23 oktober 2020) op het industrieterrein Lombok een AED geplaatst aan de achterzijde van de dierenkliniek. 

De AED is er gekomen op initiatief van een zestal ondernemers: Garage Boersma, Harens & De Lange Besturingstechniek, Garage Volbeda, Poort Rijwielen, Dierenkliniek Winsum en JeHa Cars. Mede dank zij een subsidie van de gemeente Het Hogeland kon de AED worden aangeschaft. De verdere kosten (service-verlening) zullen door de ondernemers worden gedragen.

Vier van de zes ondernemers, die de AED op Lombok mede mogelijk maakten.

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan iemand met een hartstilstand een elektrische schok geven. Die moet ervoor zorgen dat het hart weer normaal gaat kloppen. Zo kan een AED iemands leven redden. In woonwijken komen de meeste hartstilstanden voor. Maar daar hangen vaak geen AED’s. De Hartstichting raadt iedereen aan om te zorgen dat er zo dichtbij mogelijk een AED hangt die ook ‘s nachts bereikbaar is. Elke seconde telt bij een hartstilstand.

Voor meer info over de BuurtAED klik hier.

Foto’s/tekst: Auwert Postmus

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !